0
profile avatar
ماده غذايي آهـن از عناصر کم مصرف ، در تـشكيل سـبزينه گياهـان زراعـي و بـاغي نقـش مهمـي دارد.

در فصل بهار كه به طور معمول رشد و نمو گياه زياد است، به علـت كـافي نبودن ميزان آهن جذب شده به وسيله گياه، رنگ برگ ها زرد مي شود. پـس از فـصل بهـاركه رشد و نمو گياه كمتر مي شود، بار ديگر رنگ برگ ها كم كم سبز شـده و سـرانجام درآخر تابستان همين كه رشد گياهان زياد شد، دوباره زردي در برگها بروز ميكند. 

بـه دليـل آهكـي بـودن بخـش زيـادي از خـاك هـاي زراعـي وبـاغي كـشورمان، بـسياري از گياهـان زراعـي از كمبـود آهـن رنـج مـيبرنـد. نـشانه هـاي كمبود آهن به طور معمول از برگ هاي جوان تر گيـاه آغـاز مـي شـود . در اثـر كمبـود آهـن لكه هاي مايل به زرد بين رگبرگ هاي برگ هاي جوان ايجاد مي شود، ولي رگبرگهـا سـبزباقي ميمانند.

باادامه اين كمبود و در مراحل بعدي، زردي در همه سـطح بـرگ بـه سـرعت پيـشرفت ميكند. در مواردكمبود شديد آهن، برگ ها به طور كامل به رنگ سفيد درآمده و ممكن است سوختگي به صورت لكه هـايي در همـه بـرگ هـاي گيـاه نمايـان شـود. نيتروژن و شماري از عناصر غذايي ديگر و برخي از آفات و بيماري هاي گياهي نيـز ممكـن است باعث تغيير رنگ برگ ها شوند .به هر حال آزمايش خاك است كه كمبـود يـا كـافي بودن ميزان مواد غذايي را مشخص مي كند.

عواملی مثل بالابودن pH خاك، نبود توازن و ميزان زياد عناصر ديگر در خـاك از جملـه روي، مـس، پتاسيم و كلسيم، آبياري بيش از حد، كاهش اكسيژن خاك و كمبود مـواد آلـي خـاك در ايجاد زردي ناشي از كمبود آهن در گياهان نقش دارنـد .

ارسال یک دیدگاه

0

بالا

X